OVER ONS

De Koninklijke Harmonie Kunst en Eendracht uit Lendelede is een eigentijds orkest met geschiedenis (opgericht in 1912).  De harmonie telt momenteel een 60-tal muzikanten van jong tot oud.  Voor deze enthousiaste groep staat het ‘samen’ musiceren aan bijzondere projecten voorop. 

De orkestleider selecteert zijn concertstukken uit een repertoire van originele en bewerkte harmoniemuziek, het klassieke en het hedendaagse genre, jazzcomposities, film- en volksmuziek. Daarbij wordt er vaak samengewerkt met andere kunstvormen zoals theater, film, zang, dans en beeldende kunst.  De harmonie staat onder leiding van dirigent Joost Deryckere. De dirigent streeft er steeds naar om een vernieuwend en divers programma te realiseren. De harmonie speelt zowel concerten binnen de gemeente als op uitnodiging op verplaatsing.

 

De vereniging omvat ook een trommelkorps dat zowel optochten begeleidt als korte optredens uitvoert. Het trommelkorps brengt onder leiding van Rutger Wylin een origineel eigen programma met percussie.

 

Reeds vanop jonge leeftijd willen we muziek stimuleren. We organiseren voor kinderen van het 1ste en 2de leerjaar jaarlijks een gratis lessenreeks muziekinitiatie.  Als voorbereiding op de harmonie organiseren we een eerste muzikaal samenspelen bij de kinderharmonie mini-Burleske na een jaar instrumentles.

Zowel jong als oud kan bij ons een muziekinstrument huren (houtblazers & koperblazers) om zich in onze harmonie te engageren.

Zelf zin om mee te musiceren of wil je ons graag aan het werk zien. Contacteer ons gerust.

 

Het bestuur

Lieven Buyse – Voorzitter
Jacques Sabbe – Ondervoorzitter
Katrien Sabbe – Secretaris
Karen Deleersnyder – Penningmeester
Firmin Vroman – Fotograaf
Rutger Wylin – Dirigent trommelkorps
Buyse Hector
Callewaert Hein
Fonteyne Bernard
Messely Jozef
Vandeburie Marc
Vandewalle Franky
Holvoet Nancy
Maes Joke
Van Duffel Lut
Verstraete Bart

 

De Dirigent

Joost Deryckere